VISLIJNEN

Discus Dierenspeciaalzaak A.P. van der Feer heeft een ruim assortiment aan lijnen daar de vislijn onmisbaar is in elke tak van het vissen. De lijn is dé verbinding tussen haak en hengel, het is belangrijk dat je met een lijn van een goede kwaliteit vist. Lijnen zijn er in vele soorten en uitvoeringen. Zo heb je alleen in nylon lijnen al veel verschillen, maar er bestaan ook nog gevlochten lijnen en fluorocarbon lijnen deze zijn ook in verschillende varianten verkrijgbaar. Spoelen lijn kun je in alle maten kopen, zo heb je spoelen vanaf 50 meter tot wel 2000 meter! Voor een gemiddelde vismolen wordt al gauw 100 tot 150 meter lijn aangeraden.

Laat je molen op vakkundige wijze opspoelen op de spoelmachine bij ons.

Vislijnen voor elke tak van hengelsport

Waar karpervissers vaak gebruik maken van een (gecamoufleerde) nylon lijn, maken roofvissers juist vaker gebruik van gevlochten lijnen. Een gevlochten lijn is sterker bij een kleinere diameter, maar valt meer op onder water en beschikt over nagenoeg geen rek. Fluorocarbon wordt tegenwoordig ook steeds vaker als hoofdlijn gebruikt, maar nog steeds het meeste als onderlijn. Fluorocarbon heeft de eigenschappen van een nylon lijn, maar beschikt vaak over minder rek en is een stuk schuurbestendiger. Tevens is fluorocarbon haast onzichtbaar onder water, dit is een groot voordeel voor elke tak van hengelsport.

Wij voeren producten van de merken: G-LINE, SUPER G-LINE, SPRO-TEC, FIRELINE, SPIDER WIRE, TRILENE en G-POWER.

Meer informatie over vislijnen?

Twijfel je nog welke lijn jij het beste kunt gebruiken voor jouw tak van hengelsport? In onze winkel ondersteunt ons gespecialiseerde personeel je graag bij het maken van de juiste keuze.