Skip to content
Hoofdfoto verzorging copy

VERZORGING

Als we over de verzorging van jouw hond praten dan kunnen we een aantal dingen opnoemen.

Kammen

Zo is het belangrijk om de vacht van je hond goed bij te houden, vooral bij langharig honden is dit van belang om ze goed te kammen.Dit voorkomt klitten en je haalt meteen de viezigheden uit de vacht van jouw hond. Een wasbeurt voor het kammen zorgt ervoor dat de huid helemaal schoon is en je hond weer optimaal kan presteren.

Vlooien

Vlooien bij honden komen nog steeds vaak voor, en het is ook in het belang van jouw pup om regelmatig met een vlooienkam te controleren op mogelijke vlooien. Vlooien geven bijna altijd huidklachten. Vlooien bestrijden is in ieder geval noodzakelijk, niet alleen bij de pup, maar ook bij andere aanwezige honden en katten in huis.

Tekenbestrijding

Teken bij honden komt in Nederland overal voor, vooral in de bosrijke- en kustgebieden. Maar teken kunt je ook in jouw eigen achtertuin of stadsparken aantreffen. Vooral bij het struinen door hoog gras en struiken kan je hond een tekenbeet oplopen. Ook kun je zelf een tekenbeet oplopen.

Ontwormen

Het ontwormen van je hond is ontzettend belangrijk. Je wilt natuurlijk dat je huisdier gezond is en dat ook blijft. Het ontwormen van je hond behoort dan ook tot de basisverzorging. Het advies is om je hond regelmatig te ontwormen. Dit kan met ontwormingstabletten of een ontwormpasta.

Shampoo voor jouw hond

Het kan soms nodig zijn om uw hond te wassen. Dit hoeft niet standaard te gebeuren, uitsluitend wanneer de vacht van uw hond vuil is. Bij honden met huidproblemen kan het wel noodzakelijk zijn standaard frequent te wassen. Was uw hond nooit met een ‘mensenshampoo’. De pH of zuurtegraad van een hondenhuid is heel anders dan de zuurgraad van de huid van een mens, waardoor een gewone shampoo niet geschikt is voor de hond. Maak daarom gebruik van een speciale hondenshampoo.

Back To Top