KUNSTAAS

Pluggen en Jerkbaits

Discus Dierenspeciaalzaak A.P. van der Feer heeft een ruim assortiment aan pluggen. Daar het aanbod van de verschillende pluggen heel groot is, voor ieder tak van de hengelsport kunt je bij ons terecht.

Pluggen zijn kunstaas vissen die gemaakt zijn van balsahout of hard kunststof en zijn bedoeld voor het vissen op roofvis als snoek, baars en snoekbaars. De pluggen zijn onder te verdelen in een aantal groepen; drijvende pluggen, zinkende pluggen, oppervlakte pluggen en Jerkbaits.

Je zult zelf moeten ontdekken welke plug het beste werkt op het water waarin jij vist. Op sommige wateren werken kleine natuurgetrouwe pluggen erg goed en op andere wateren grote felgekleurde pluggen.

Ook het weertype is van invloed zo vis je in de vroege zomer met kleinere pluggen, je volgt zo het natuurlijk voedselaanbod wat voor meer vertrouwen bij de roofvis zorgt.

Drijvende pluggen
Drijvende pluggen zullen op het moment dat je even niet draait langzaam naar de oppervlakte drijven. Bij drijvende pluggen let je hoofdzakelijk op de zwemdiepte van de plug, hoe horizontaler en langer de lip, hoe dieper de plug duikt. Welke plug je het beste kunt gebruiken is o.a. afhankelijk van hoe diep het water is waarin je vist.

Zinkende pluggen
Zinkende pluggen zinken langzaam naar de bodem als je hem niet draait. Door het hoge gewicht zijn deze pluggen goed te werpen en kun je ze op de gewenste diepte naar binnen vissen. Wacht tot de plug op diepte is en vis hem dan pas binnen. Doordat hij zinkt kun je deze plug gemakkelijk vlak boven de bodem laten drijven.

Oppervlakte pluggen
Oppervlakte pluggen blijven op het wateroppervlakte liggen of zweven vlak daar onder. Hierdoor zijn deze pluggen perfect om in ondiep water of water met veel planten te vissen.

Jerkbaits
De jerkbait heeft geen zwemlip waardoor je de bewegen zelf mee moet geven. Met de Jerkbaithengel geef je zelf de juiste actie mee aan de plug. Om er voor te zorgen dat de boel niet in de knoop raakt vis je een jerkbait met een spinstang of enkele titanium onderlijn.

Verder zou je nog kunnen kiezen voor eendelige of meerdelige (jointed) pluggen, pluggen met ratel, of pluggen met levensechte tekening.

Wij voeren producten van de merken: SPRO, SAVAGE GEAR, COMORAN, LFT, DAIWA en DAM.

Meer informatie over pluggen?

Twijfel je nog welke plug jij het beste kunt gebruiken voor jouw tak van hengelsport? In onze winkel ondersteunt ons gespecialiseerde personeel je graag bij het maken van de juiste keuze.