RIEMEN, HALSBANDEN EN (ANTI)TREKTUIGEN

Er zijn vele soorten riemen en halsbanden. Zo heeft Discus Dierenspeciaalzaak A.P. van der Feer hondenlijnen, hondenriemen, hondentuigjes en vele verschillende halsbanden in verschillende lengtes en groottes van diverse merken van o.a. Gebr. De Boon/Boony, Beeztees, Hurtta, Easy walk en Gentle leader.

Welke Halsband of Hondenriem moet ik kiezen?

Welke riem en halsband kun je nu het beste voor jouw hond uitzoeken? Veel mensen beginnen met een leren of nylon halsband en dito hondenriem van ongeveer één meter. En dat is een goede keuze om een pup mee te trainen en om in de eerste periode samen mee te wandelen. Als jouw pup opgroeit is de keuze in types hondenriem legio
Vervolgens de halsband van je hond. Het is belangrijk dat je altijd nog twee vingers tussen de hond en de halsband kunt krijgen, dan zit de halsband comfortabel en kan hij niet af glijden. Bij een goede opvoeding van je hond volstaat een gewone halsband.
Een alternatief voor de halsband is een tuigje. Zolang deze goed op maat is en niet knelt, kan dit een goede keuze zijn om klappen en druk op de nek van je hond te vermijden.

Meer informatie over riemen en halsbanden?

Weet je niet welke riem of halsband je het beste bij jouw hond kunt gebruiken? In onze winkel ondersteunt ons gespecialiseerde personeel je graag bij het maken van de juiste keuze welke riem, halsband of tuig het beste is voor jouw hond.